U bevindt zich op: Home > Wonen en ondernemen > Zorg en welzijn > Vrijwilligers

Vrijwilligers

In Schoonhoven zijn veel vrijwilligersorganisaties actief op allerlei terreinen en we kennen dan ook een rijk en actief verenigingsleven. Bij vrijwillige inzet verrichten mensen onbetaald activiteiten voor anderen en/of de samenleving. De gemeente Schoonhoven respecteert en waardeert deze vrijwillige inzet enorm. Vandaar dat de gemeente ook actief bezig is om de vrijwilligers bij hun werk te ondersteunen. Hieronder vindt u meer informatie over wat de gemeente doet voor vrijwilligers en kunt u informatie vinden die u kan helpen bij uw werk als vrijwilliger.

 • Cursussen en workshops vrijwilligers

  In 2014  worden er door de gemeente Schoonhoven weer workshops aangeboden voor alle vrijwilligers in Schoonhoven. Als vrijwilliger kunt u zich via uw organisatie/vereniging/kerk inschrijven voor de workshop waar u in uw werkzaamheden van kunt profiteren. Het is verstandig u in te schrijven. U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van het aanmeldformulier, dat u hieronder kunt downloaden.

  Lees verder
 • Lenen fondsendisk

  Verenigingen, stichtingen, vrijwilligersorganisaties en instanties in Schoonhoven kunnen bij de gemeente Schoonhoven een fondsendisk lenen. Op deze fondsendisk staan 700 fondsen die geld beschikbaar stellen voor uiteenlopende projecten. Een handig hulpmiddel om fondsen te werven voor projecten.

  Lees verder
 • Vacaturebank Vrijwilligers

  Om vraag & aanbod van vrijwilligers bijeen te brengen is de speciale Vacaturebank Vrijwilligers opgezet.

  Lees verder
 • Gratis VOG voor vrijwilligers

  Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen en heeft u daarvoor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig? Dan is deze voor u gratis! U kunt de VOG op de reguliere manier aanvragen. Als bij de aanvraag duidelijk is dat de verklaring voor een vrijwilliger is, worden automatisch geen kosten in rekening gebracht. Meer informatie over het aanvragen van een VOG kunt u vinden in ons Digitale loket (zoek op VOG).

  Lees verder
 • MaS Schoonhoven op facebook!

  Sinds kort heeft is er op facebook een pagina actief over maatschappelijke stages in Schoonhoven. Klik op de knop hieronder om naar het profiel te gaan.

  facebook-badge

   
   
   

   

   
  Lees verder
 • Steunpunt vrijwilligers

  De gemeente Schoonhoven heeft een Steunpunt vrijwilligers ingesteld als (gratis) aanspreekpunt voor alle vrijwilligers en hun organisaties.

  Lees verder
 • Subsidieregeling cursussen vrijwilligerswerk

  De gemeente Schoonhoven kent een specifieke Subsidieregeling Deskundigheidsbevordering vrijwilligerswerk.

  Lees verder
 • Subsidieregelingen

  (Vrijwilligers)organisaties kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor hun activiteiten.

  Lees verder
 • Maatschappelijke stages

  Vanaf het schooljaar 2011-2012 is het wettelijk verplicht dat iedere leerling uit het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, en VWO) minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Via deze maatschappelijke stage maken ze kennis met vrijwilligerswerk in de sectoren sport, zorg, welzijn, cultuur of natuur.

  Lees verder
 • Uitleen hesjes verkeersregelaars

  Schoonhoven is een gemeente waar veel evenementen worden georganiseerd. Daar zijn regelmatig verkeersregelaars bij nodig. Hesjes voor verkeersregelaars zijn voor vrijwilligersorganisaties vaak een grote investering. De verkeersregelaars werken vrijwillig voor het maatschappelijk belang. Vandaar dat de gemeente Schoonhoven deze hesjes heeft aangeschaft en deze uitleent.

  Lees verder
 • Vrijwilligersverzekering

  Sinds april 2009 heeft de gemeente Schoonhoven een collectieve verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente Schoonhoven. 

  Lees verder
 • Vrijwilligersreglement

  Organisaties die vrijwilligers in dienst hebben kunnen baat hebben bij een vrijwilligersreglement. In dit document liggen de wederzijdse rechten en plichten vast.

  Lees verder
 • Handige links

Archief

Menu