U bevindt zich op: Home > Wonen en ondernemen > Buurt en veiligheid > Samen voor een veilig Schoonhoven

Samen voor een veilig Schoonhoven

Samen voor een veilig Schoonhoven

Onder de noemer 'Samen voor een veilig Schoonhoven' wordt gewerkt aan de veiligheid in de zilverstad. De politie kan hier niet alleen voor zorgen en ook de gemeente neemt hierin haar verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn de inwoners eveneens onmisbaar, vandaar dat we ook een beroep op u doen, zodat we samen kunnen werken aan een veilig Schoonhoven.

 • Burgernet

  Burgernet

  In oktober 2011 is Burgernet in Schoonhoven ingevoerd. Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

  Lees verder
 • Veiligheidsbeleid

  Veiligheid is iets dat veel mensen belangrijk vinden. Het gaat dan onder andere om een veilige woon- en leefomgeving, brandveiligheid, het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen, beperking van overlast door jeugd, veiligheid rondom uitgaansgelegenheden, veiligheid op bedrijventerreinen en in winkelcentra, adequate rampenbestrijding en de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

  Lees verder
 • Veiligheidsmonitor

  De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De gemeente gebruikt de uitkomsten bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

  Lees verder

Menu