U bevindt zich op: Home > Over Schoonhoven > Toerisme en cultuur > VVV

VVV

 Schoonhoven is als zilverstad uniek. Al sinds de middeleeuwen zijn er edelsmeden in de stad. In het huidige straatbeeld is dat terug te zien in monumentale zilverwerkplaatsen en -ateliers. Hier tonen de goud- en zilversmeden traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver.

De belangrijkste publiekstrekkers zijn het Nederlands Zilvermuseum, de verschillende zilverwerkplaatsen en -ateliers en het historische centrum met aantrekkelijke winkels en horeca gelegenheden.

Schoonhoven is daarnaast een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Nieuwpoort, Kinderdijk of Leerdam of voor fiets- en of wandeltochten door het Groene Hart.

VVV agentschap Schoonhoven

Voor toeristische informatie over Schoonhoven kunt u terecht bij het VVV Agentschap in het Nederlands Zilvermuseum (Kazerneplein 4). Daar vindt u een zuil met een informatiescherm en folders over activiteiten en aanbieders in Schoonhoven en omgeving. Daarnaast kunnen er ook kaartmateriaal en verschillende geschenkbonnen worden gekocht, zoals de VVV Cadeaubon en de Dinerbon. Het VVV agentschap is geopend tijdens de openingstijden van het museum: dinsdag tot en met zondag van12.00 tot 17.00 uur.

Voor digitale informatie kunt u terecht op www.vvvschoonhoven.nl