U bevindt zich op: Home > Over Schoonhoven > De stad Schoonhoven

De stad Schoonhoven

 • Logo Schoonhoven Zilverstad

  Sinds begin 2013 gebruikt de gemeente Schoonhoven het logo ‘ Schoonhoven Zilverstad’  met daarbij het wapen van Schoonhoven. Om het zeer waarschijnlijk is dat de gemeente Schoonhoven ophoudt te bestaan als zelfstandige gemeente (en opgaat in een grotere gemeente) willen we het logo vrij beschikbaar stellen. Verenigingen en maatschappelijke instanties die Schoonhoven als Zilverstad willen promoten, zijn vrij om dit logo te gebruiken. Het is niet bedoeld voor commerciële doeleinden. Tegen misbruik van het logo zal dan ook worden opgetreden. Er is ook een Engelse versie van het logo.

  Lees verder
 • Kerngegevens

  Bevolking: op 1 januari 2014 telde Schoonhoven 11.904 inwoners.

  Oppervlaktegemeente Schoonhoven: 6,96 km², wateroppervlakte: 0,67 km²

 • Film over Schoonhoven

  In 2011 en 2012 werd een film over Schoonhoven gemaakt die een indruk geeft van het verleden en heden van de stad. De film 'Jan van Blois bezoekt Schoonhoven' laat Schoonhoven zien vanuit de ogen van Jan van Blois, tot 1381 regent van onder andere Schoonhoven. Hij kijkt naar de stad zoals die nu is: een oude stad met historie en sfeer, maar ook een jonge stad, met nieuwe projecten, scholen en jongeren. Aan inwoners en voorbijgangers wordt gevraagd wat zij willen behouden aan Schoonhoven. De film is gemaakt door stadsgenoot Paul Robbert Hodde in opdracht van de gemeente. De film is te bekijken via YouTube. De link naar de film vindt u hier: http://youtu.be/zApPEHCzVv4.

 • Plattegrond Schoonhoven

  Hier vindt u de plattegrond van Schoonhoven.

 • Bereikbaarheid - veerdienst

  Veerdienst

  De veerdienst verzorgt een oeververbinding tussen Schoonhoven en Gelkenes (N216). Als voetganger, fietser of automobilist kunt u de Lek oversteken met de veerpont.

  De pont vaart iedere dag van 05.00 tot 24.00 uur (in de spits met twee ponten).

  Van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag vaart de pont ook 's nachts.

  Lees verder
 • Cijferwijzer Bevolking & Wonen

  Wilt u meer weten over actuele cijfers over bevolking, migratie en wonen in Zuid-Holland, dan kunt u kijken bij de Cijferwijzer Bevolking & Wonen van de provincie Zuid-Holland:

  http://www.zuid-holland.nl/content_provincie/content_feiten_en_cijfers/cijferwijzer.htm . 

  Dit informatiesysteem bevat ruim duizend onderwerpen die u eenvoudig naar eigen voorkeur kunt combineren en vormgeven.

 • CBS-rapport Gemeente op Maat

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in Gemeente Op Maat alle gemeenten beschreven. U vindt in Gemeente op Maat: kerncijfers van gemeentes en van de wijken en buurten, de betreffende provincie en van Nederland. De Gemeente Op Maat is alfabetisch gesorteerd in PDF-formaat. Via de site www.cbs.nl/gom is Gemeente Op Maat ook te vinden. 

 • Leefomgeving in en om Schoonhoven

  Wat doet de provincie Zuid-Holland en welke invloed heeft de provincie op mijn leefomgeving? Dit is te zien via Mijn Leefomgeving . Hier kunt u zien wat er allemaal gebeurt in de omgeving, zoals molens, aanleg fietspaden, natuurgebieden / recreatiegebieden, ruimtelijke ordening, bedrijventerreinen, zwemwater en nog veel meer. Als u op deze website inzoomt op Schoonhoven staat daar direct ook actueel nieuws over Schoonhoven.

  Lees verder