U bevindt zich op: Home > Actueel > Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

 • Noodkap plataan

  (25-06-2014)

  Op het gazon voor restaurant Lekzicht staat een plataan die een gevaar oplevert voor de omgeving. De hoofdstam is over een lengte van 4 meter ingescheurd en de kans op breuk is aanzienlijk.

  De plataan zal op woensdag 25 juni worden gerooid en medio november 2014 zal een nieuwe boom worden geplant.

  Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de openbare ruimte, de heer C van Hoff via het algemene nummer 0182-389200.

 • Plaatsing ondergrondse containers

  (14-07-2014)

  Op woensdag 16 juli start de plaatsing van de ondergrondse container aan de Cellebroederstraat. In de week daarna volgen de locaties Lopikerhof en Vlierstraat. Alle bewoners van hoogbouwlocaties en inwoners van de binnenstad kunnen in de loop van het jaar gebruik gaan maken van ondergrondse containers. Zij ontvangen hier thuis post over. Vanaf 1 januari 2015 betalen zij dan naast een vast tarief gebaseerd op het aantal personen in het huishouden een variabel tarief per klepopening van de ondergrondse container.

 • Vervanging riolering Bergambachterstraat westzijde

  (04-04-2014)

  Op maandag 14 april wordt gestart met het vervangen van de riolering in de Bergambachterstraat westzijde. Dat is het gedeelte van de Bergambachterstraat tussen de Copernicussingel en de Beneluxlaan.

  Nadat de riolering is vervangen wordt tevens de openbare ruimte opgehoogd en wordt nieuwe verharding aangebracht. Er wordt gestart aan de kant van de kruising met de Beneluxlaan. Eerst zal de bestrating worden verwijderd, daarna de nieuwe riolering aangelegd en daarna wordt de openbare ruimte opgehoogd en de nieuwe bestrating aangebracht. Uiteraard worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Ook zal de openbare verlichting worden aangepakt en worden er (bijna) allemaal nieuwe lichtmasten aangebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Gebr. de Leeuw uit Oosterhout.

  Onder normale (weers)omstandigheden zijn alle werkzaamheden eind juni gereed.

 • Hoogheemraadschap test waterveiligheid in de Krimpenerwaard

  (19-09-2013)

  Op dinsdag 24 september 2013 sluit het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vroeg in de avond de ‘coupures’ in de waterkeringen in de Krimpenerwaard af. Met de sluiting test het hoogheemraadschap de waterveiligheid voor een deel van het beheergebied. In de toekomst neemt de afvoer van rivierwater alleen maar toe, met een hogere rivierwaterstand als gevolg. Het hoogheemraadschap gaat de coupures daarom frequenter testen, om de werking van de afsluitingen binnen een vastgestelde tijd te waarborgen.

  Lees verder
 • Strooiroute

  (15-12-2009)

  Hieronder vindt u de strooiroute van de gemeente Schoonhoven.

  Lees verder