U bevindt zich op: Home > Actueel > Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

 • Werkzaamheden in de Nobeldreef noordzijde, Boerhaavelaan en Kamerlingh Onnesdreef

  (15-10-2014)

  Eind augustus is gestart met het vervangen van de riolering in de Nobeldreef noordzijde. Na deze straat wordt de riolering ook vervangen in de Boerhaavelaan en de Kamerlingh Onnesdreef.

  Voordat de riolering wordt vervangen wordt in opdracht van Oasen eerst de waterleiding vervangen. Voor deze werkzaamheden wordt eerst de verharding verwijderd. Nadat de waterleiding is vervangen wordt de nieuwe riolering aangelegd waarna de openbare ruimte wordt opgehoogd en de nieuwe bestrating aangebracht. Tevens wordt direct de openbare verlichting vervangen.

  Uiteraard worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Gebr. de Kreij uit Giessenburg.

 • Werkzaamheden Oude Singel stilgelegd

  (10-11-2014)

  De werkzaamheden aan de Oude Singel (vervangen van gas- en elektriciteitsleidingen door Stedin) zijn onlangs stilgelegd omdat het grondwater er niet schoon uitzag. Na onderzoek van het grondwater is besloten de werkzaamheden aan de gas- en elektriciteitsleidingen voorlopig niet voort te zetten. Er wordt nu een plan van aanpak opgesteld voor het vervolg van de werkzaamheden. Er is voor bewoners geen gevaar voor de volksgezondheid. De bestrating wordt weer dichtgelegd zodat de Oude Singel weer open is voor doorgaand verkeer. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind november worden uitgevoerd.

 • Noodkap plataan

  (25-06-2014)

  Op het gazon voor restaurant Lekzicht staat een plataan die een gevaar oplevert voor de omgeving. De hoofdstam is over een lengte van 4 meter ingescheurd en de kans op breuk is aanzienlijk.

  De plataan zal op woensdag 25 juni worden gerooid en medio november 2014 zal een nieuwe boom worden geplant.

  Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de teamcoördinator van de openbare ruimte, de heer C van Hoff via het algemene nummer 0182-389200.

 • Vervanging riolering Bergambachterstraat westzijde

  (04-04-2014)

  Op maandag 14 april wordt gestart met het vervangen van de riolering in de Bergambachterstraat westzijde. Dat is het gedeelte van de Bergambachterstraat tussen de Copernicussingel en de Beneluxlaan.

  Nadat de riolering is vervangen wordt tevens de openbare ruimte opgehoogd en wordt nieuwe verharding aangebracht. Er wordt gestart aan de kant van de kruising met de Beneluxlaan. Eerst zal de bestrating worden verwijderd, daarna de nieuwe riolering aangelegd en daarna wordt de openbare ruimte opgehoogd en de nieuwe bestrating aangebracht. Uiteraard worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Ook zal de openbare verlichting worden aangepakt en worden er (bijna) allemaal nieuwe lichtmasten aangebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Gebr. de Leeuw uit Oosterhout.

  Onder normale (weers)omstandigheden zijn alle werkzaamheden eind juni gereed.

 • Hoogheemraadschap test waterveiligheid in de Krimpenerwaard

  (19-09-2013)

  Op dinsdag 24 september 2013 sluit het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vroeg in de avond de ‘coupures’ in de waterkeringen in de Krimpenerwaard af. Met de sluiting test het hoogheemraadschap de waterveiligheid voor een deel van het beheergebied. In de toekomst neemt de afvoer van rivierwater alleen maar toe, met een hogere rivierwaterstand als gevolg. Het hoogheemraadschap gaat de coupures daarom frequenter testen, om de werking van de afsluitingen binnen een vastgestelde tijd te waarborgen.

  Lees verder
 • Strooiroute

  (15-12-2009)

  Hieronder vindt u de strooiroute van de gemeente Schoonhoven.

  Lees verder