U bevindt zich op: Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

 • Advertentieverkoop regionale krant over veranderingen zorg en ondersteuning

  (19-08-2014)

  Eind oktober/ begin november 2014 verschijnt een regionale informatiekrant over de veranderingen in de zorg en ondersteuning. De krant wordt gemaakt door ETT Media. Inwoners van onze gemeente ontvangen deze krant (inclusief nee/ja-stickeradressen en het buitengebied, exclusief nee/nee-stickers). ETT Media is gestart met de advertentieverkoop. Organisaties kunnen de komende weken door ETT Media worden benaderd met de vraag of ze een advertentie willen plaatsen in deze informatiekrant. Mocht u zelf contact willen opnemen met ETT Media voor een advertentie dan kunt u bellen met tel. (050) 313 76 00.

  Lees verder
 • Evenement 'Eeuwig Schoonhoven' op 30 augustus

  (18-08-2014)

  Op 30 augustus wordt de manifestatie Eeuwig Schoonhoven geopend met een aubade voor het stadhuis. Het is 1322: Jan van Henegouwen, heer van Beaumont komt Schoonhoven zijn keurrecht brengen. Schout en schepenen van de stad nodigen alle poorters uit daarbij aanwezig te zijn. Zet in ieder geval een hoed, pet of muts op om daarmee Jan van Beaumont toe te zwaaien. Verzamel om 9.30 uur op het Kerkplein, bij de Ark. Tavenu haalt de verzamelde poorters, zowel jong als oud, daar op. Deelnemers aan de optocht krijgen een zakje Oudhollandse snoepjes mee voor onderweg. Jan van Beaumont heeft beloofd de tien fraaiste hoofddekseldragers rijkelijk te belonen!

  Meer informatie en het programma op 30 augustus is te vinden op de website van Citymanagement Schoonhoven.

 • Vrijwilligersmarkt 'Markt & Meeting' op 25 augustus

  (18-08-2014)

  De stichting Tentdagen Schoonhoven organiseert op maandag 25 augustus a.s. vanaf 19.15 uur een bijzonder evenement onder de naam ‘’Goud van de Zilverstad’ die burgemeester Bonthuis officieel zal openen.

  Lees verder
 • Niet parkeren op diverse locaties

  (18-08-2014)

  Haven en Steenen Brug 28 augustus

  Op donderdag 28 augustus wordt in het centrum van Schoonhoven de jaarlijkse kinderbraderie gehouden. Hierdoor is het niet toegestaan om op 28 augustus voertuigen te parkeren op de parkeervakken van de Haven en de Steenen Brug. De binnenstad wordt tijdens de kinderbraderie tot uiterlijk 14.00 uur gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

  Parkeerterrein Buiten de Veerpoort 29 augustus t/m 1 september

  In het weekend van 29 tot en met 31 augustus worden een drietal evenementen gehouden op het parkeerterrein ten westen van de veerdienst. Hierdoor is het niet toegestaan om vanaf 29 augustus tot en met 1 september voertuigen te parkeren op dit parkeerterrein.

  Haven en Steenen Brus 30 augustus

  Op zaterdag 30 augustus wordt op diverse locaties in het centrum van Schoonhoven het evenement ‘Eeuwig Schoonhoven’ gehouden. Hierdoor is het niet toegestaan om op 30 augustus voertuigen te parkeren op de parkeervakken van de Haven en de Steenen Brug.

  De binnenstad wordt tijdens het evenement ‘Eeuwig Schoonhoven’ van 09.00 uur tot 20.30 uur gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Op de belangrijkste verkeerspunten wordt bewegwijzering geplaatst voor het omleiden van het verkeer.
   

 • Wijziging busroute lijn 197 in Noord

  (18-08-2014)

  Vanaf maandag 25 augustus rijdt buslijn 197 niet meer door de Boerhaavelaan, Kamerlingh Onnesdreef en de Pasteurweg. Hierdoor komt de bushalte op de hoek van de Kamerlingh Onnesdreef en de Pasteurweg te vervallen. De wegbreedte van de straten is beperkt, waardoor onveilige verkeerssituaties ontstaan. In overleg met vervoerder Arriva en de bewoners van deze straten is de busroute aangepast. De situatie wordt voor zowel weggebruikers als omwonenden veiliger als hier geen bussen meer rijden.

 • Wat gaat er veranderen met het aanbieden van afval?

  (11-08-2014)

  Iedereen die nu afval weggooit in losse huisvuilzakken of in verzamelcontainers gaat straks het afval weggooien in de ondergrondse containers. Deze ondergrondse containers worden na de zomervakantie geplaatst in de gemeente. Iedereen die gebruik gaat maken van een ondergrondse container krijgt hiervan thuis bericht. Heeft u eigen containers? Dan houdt u deze. Het neerzetten van de containers om ze te laten legen, verandert ook niet. De aanbiedplaatsen blijven gelijk aan hoe ze nu zijn.

  Lees verder
 • Kinderbraderie op 28 augustus in centrum Schoonhoven

  (07-08-2014)

  Op donderdag 28 augustus is er weer de jaarlijkse kinderbraderie. Kinderen kunnen dan hun overbodig geworden speelgoed, kinderkleding etc. verkopen. Begeleiding door ouders hierbij is toegestaan. Op deze dag kunnen door de kinderen verkoopplekken worden ingenomen op de Lopikerstraat, Dam, Kerkstraat (gedeelte tussen de Koestraat en de Dam), Haven oost- en westzijde en de Steenen brug.

  Lees verder
 • 50.000e bezoeker zwembad 't Wilgerak

  (04-08-2014)

  Op vrijdag 1 augustus ontving zwembad 't Wilgerak de 50.000e bezoeker. De gelukkige was Richard Attema met zijn zoontje Kian. Uit handen van wethouder Holst-Brink ontving hij een abonnement voor 2015.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  (04-08-2014)

  Vanaf 1 juli 2012 ligt de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen bij de gemeente. Als u een voorwerp heeft gevonden of verloren kunt u digitaal aangifte doen via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl.

  Lees verder
 • Veranderingen in de zorg

  (04-08-2014)

  Gemeenten verantwoordelijk voor ondersteuning en zorg

  Vanaf 2015 komen extra taken van het Rijk en de Provincie naar de gemeenten toe: jeugdzorg, werk en inkomen en ondersteuning aan chronisch zieken, hulpbehoevenden en ouderen. Dit is een logische ontwikkeling. Veel keuzes kunnen namelijk dicht bij huis sneller, en daardoor ook efficiënter, worden gemaakt. De ondersteuning die de gemeente organiseert, raakt alle leefgebieden. Voor alle inwoners in Nederland gaat er wat veranderen. Kijk voor meer informatie over deze veranderingen op www.schoonhoven.nl/decentralisaties.

  Lees verder
 • Inloopbijeenkomsten over ondergrondse containers in de binnenstad

  (28-07-2014)

  De gemeente organiseert op 7 augustus en 9 september voor alle inwoners uit de binnenstad een inloopmiddag/avond over de plannen voor de plaatsing van ondergrondse containers in de oude binnenstad. Van 16.00 uur tot 19.00 uur staan medewerkers van het projectteam klaar om u uitleg te geven over de plannen die er tot op heden zijn. U wordt ontvangen aan de zijkant van het stadhuis, ingang Stadhuisstraat, door het hek.

  Lees verder
 • Maak kennis met tafeltennis

  (28-07-2014)

  Heb je vakantie en wil je graag sporten & bewegen? Dat kan! Op woensdag 6 augustus van 14.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag 16 augustus van 10.00 uur tot 13.00 uur zijn alle kinderen van 8 t/m 12 jaar (en natuurlijk ouders/verzorgers) van harte welkom om kennis te maken met de tafeltennissport. Tafeltennisvereniging Smash KC, Vlisterweg 24, organiseert op deze dagen een tafeltennisinstuif met ondersteuning van de buurtsportcoach. 

  Lees verder
 • Schade gemeentelijke eigendommen april, mei en juni 2014

  (28-07-2014)

  De afgelopen jaren is regelmatig schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen in Schoonhoven. Dit betekent een grote kostenpost voor de gemeente. Om u als inwoner inzicht te geven in de aard van deze vernielingen en de kosten daarvan, vindt u hier eens per kwartaal een overzicht van de schades die voornamelijk zijn ontstaan door vandalisme in Schoonhoven. 

  Lees verder
 • Uit in de Waard markt

  (28-07-2014)

  Op zaterdag 20 september houdt Citymanagment van 11.00 tot 16.00 uur de 'Uit in de Waard markt'. 

  Lees verder
 • Digitale evenementenborden in werking

  (24-07-2014)

  Woensdag 23 juli zijn de digitale evenementenborden Welkom in Schoonhoven officieel aangezet door wethouder Matheij en Loek van der Kolk van Stichting Schoonhoven Klassiek. Het Springerpark concert van zondag 3 augustus, georganiseerd door de Stichting Schoonhoven Klassiek, is het eerste evenement dat aangekondigd staat. Op 3 augustus treedt de Schoonhovense band Beautifull Garden op van 15.00-17.00 uur in het Springerpark. Citymanagement Schoonhoven verzorgt de aankondigingen op de digitale evenementenborden.

 • Openingstijden afdeling Dienstverlening in de zomerperiode

  (21-07-2014)

  In verband met de vakantieperiode zijn de openingstijden van de afdeling Dienstverlening (Burgerzaken) van 28 juli tot en met 29 augustus aangepast.

  Voor het aanvragen van documenten zijn wij in deze periode geopend op:

  • maandag: van 08.30 - 12.30 uur en van 18.00 - 20.00 uur;
  • dinsdag tot en met donderdag: van 08.30 - 12.30 uur;
  • vrijdag: van 08.30 - 12.00 uur.

  Deze openingstijden gelden voor het aanvragen van documenten.
  Denkt u eraan dat wij werken op afspraak!

  Op maandagavond worden geen handelingen verricht voor de burgelijke stand.

  Voor het afhalen van documenten zijn wij in deze periode geopend op:

  • maandag: van 8.30 tot 16.30 en van 18.00 tot 20.00 uur;
  • dinsdag tot en met donderdag: van 8.30 tot 16.30 uur;
  • vrijdag: van 8:30 tot 12:45 uur.

  Voor het afhalen van documenten is geen afspraak nodig.

 • Hitte! Bent u voorbereid?

  (18-07-2014)

  Mooi zomerweer is voor velen een fijne periode met terras- en strandbezoek. Als warme weersomstandigheden meerdere dagen aanhouden en sprake is van hitte, dan kan dit leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen. We spreken van hitte als het vier dagen warmer is dan 27 graden Celsius. Hieronder kunt u lezen wat het risico is en wat u daaraan kunt doen.

  Lees verder
 • Compensatie eigen risico vervalt in 2014

  (25-06-2014)

  Het kabinet heeft de regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang van dit jaar afgeschaft. Dat betekent dat deze compensatie dit jaar niet meer wordt uitbetaald.  Deze regeling was voor mensen met hoge zorgkosten die het volledige eigen risico van de zorgverzekering moesten betalen. In bepaalde gevallen kon u daarvoor een jaarlijks geldbedrag ontvangen. 

  Lees verder
 • Opening gezondheidscentrum Oranjeplaats 28 juni

  (18-06-2014)

  Met de opening van het Gezondheidscentrum Schoonhoven op zaterdag 28 juni is het project Oranjeplaats afgerond. De wens om in Schoonhoven een project te realiseren, waarin huisvesting voor ouderen gecombineerd is met zorgvoorzieningen voor alle inwoners van Schoonhoven, is werkelijkheid geworden. Op de Oranjeplaats kunnen de Schoonhovenaren terecht voor de eerstelijns zorg- en welzijnsvoorzieningen. Rondom de voorzieningen bevinden zich 66 levensloopgeschikte huur- en koopwoningen, en een ondergrondse parkeergarage. 

  Lees verder
 • Twee nieuwbouwprojecten in Schoonhoven Noord

  (03-04-2014)

  Met het onthullen van een opvallend bouwbord ‘Schoonhoven Noord doet ’t gewoon’ langs de provinciale weg, gaven QuaWonen, gemeente Schoonhoven en bouwonderneming Van Wijnen op 2 april het startsein voor maar liefst 2 nieuwe bouwprojecten in Schoonhoven Noord. Wethouder Matheij, Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van QuaWonen en Herman Steenbergen, adjunct-directeur van Van Wijnen Stolwijk B.V. beklonken hiermee de eerder gestarte samenwerking. 

  Lees verder
 • Nieuwe fietsroute in Groene Hart: De Gouden eeuwse driehoek

  (18-03-2014)

  Een nieuwe fietsroute dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. De afwisselende fietsroute is 43 kilometer lang en voert langs eeuwenoude boerderijen en het schilderachtige riviertje de Vlist. In de drie historische sfeervolle binnensteden lonken terrasjes, een bezoek aan een museum of de gezellige winkelstraten. De drie gemeenten zijn verbonden door hun bloeiperiode in de Gouden Eeuw. Gouda was en is nog steeds bekend om haar kaasmarkt, Schoonhoven om haar zilversmeden en Oudewater om de (heksen)waag en de touwindustrie. De route is te vinden op http://www.route.nl/fietsroutes/140608/Gouden-Eeuw-Driehoek-route/.

  Lees verder
 • Brand in wooncomplex Spoorstraat (22 februari)

  (22-02-2014)

  Er is vandaag (zaterdag 22 februari) brand geweest in het wooncomplex aan de Spoorstraat. Alle 41 woningen in het complex zijn daarbij ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand is inmiddels uit.
  De brand ontstond aan het einde van de middag in de parkeergarage onder het complex. Vermoedelijk stonden hier 2 motoren en 1 auto in brand. Er was veel rookontwikkeling en veel hitte. De bewoners van de 41 appartementen zijn in eerste instantie opgevangen in de naastliggende school. Er waren geen gewonden. Eén persoon is ter plaatse onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

  Lees verder
 • Telefoonstoring Sociale Zaken

  (19-12-2013)

  In verband met een telefoonstoring is sinds donderdag 12 december Sociale Zaken niet bereikbaar. Zodra de storing is verholpen, melden wij dit u. De afdeling Sociale Zaken kunt u bereiken via: soza@k5-gemeenten.nl. Onze excuses voor het ongemak!

   

Archief