U bevindt zich op: Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

 • Na Koningsdag naar het afvalbrengstation

  (22-04-2014)

  Op Koningsdag bieden veel kinderen oude spullen te koop aan op de vrijmarkt. Blijven er na de vrijmarkt elektrische apparaten over? Gooi ze dan niet weg, maar lever ze in op het afvalbrengstation. aan de M.A. Reinaldaweg 21 in Lopik. Als u in de week na Koningsdag elektrische apparaten en/of spaarlampen inlevert op het afvalbrengstation krijgt u het boek ‘Schaduw over Koningsdag’ (op=op). Ook maakt u kans op een dagje Avonturenpark Hellendoorn voor het hele gezin.

  Lees verder
 • Geslaagde wijkavond Oost

  (22-04-2014)

  Op 14 april bracht het college van B&W een wijkbezoek aan Schoonhoven Oost. ’s Avonds was er een wandeling door de wijk en aansluitend een wijkavond in de Bron. Ondanks de buien liepen er tijdens de wijkwandeling ongeveer 20 inwoners mee. Tijdens de wijkavond werden de aanwezigen geïnformeerd over de actuele bouwprojecten in Oost. Er was een presentatie van de buurtcoaches en een presentatie over ondergrondse containers, het scheiden van afval en het betalen voor het aanbieden van afval. Na afloop was er ruimte voor vragen. Binnen zes weken ontvangen alle inwoners in Oost huis-aan-huis de antwoorden van de vragen die niet direct beantwoord konden worden.

 • Openbare raadsvergadering 24 april

  (22-04-2014)

  Op donderdag 24 april vergadert de gemeenteraad. De raadsvergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 19.30 uur. Op de agenda staan de volgende onderwerpen om te bespreken:

  • Foutieve bouwvlakken op de verbeelding van het bestemmingsplan Buitengebied.
  • Voorstel tot het beschikbaarstellen van een krediet voor de ICT migratiekosten i.v.m. herindeling.

  De agendapunten zijn onder voorbehoud. Er kunnen punten afvallen of bijkomen. De agendastukken zijn voor iedereen in te zien via www.schoonhoven.nl/gemeenteraad, via de gratis app voor de iPad RaadDigitaal of bij de raadsgriffie. U kunt de vergadering live volgen via Radio Zilverstad FM (kabel 102.9 MHz, ether 105.9 MHz en www.rtvzilverstad.nl).

  Spreekrecht

  U heeft spreekrecht over de onderwerpen die op de agenda staan. Wenst u daarvan gebruik te maken, dan kunt u dit minimaal 24 uur voor aanvang van de vergadering melden bij de griffier: mevrouw P.A.M. Goedvolk, tel (0182) 38 93 90.

 • Renovatie kademuren Oude Haven gestart

  (22-04-2014)

  Op donderdag 17 april verrichtte wethouder Matheij de starthandeling voor de renovatie van de kademuren Oude Haven. Met het drukken van een damwandplank door wethouder Matheij werden de werkzaamheden officieel gestart.

  Lees verder
 • Onderhoud beheerdershuisje en poort begraafplaats

  (22-04-2014)

  Vanaf 16 april begint het onderhoud aan het beheerdershuisje en de poort van de begraafplaats. Dit onderhoud bestaat voor het beheerdershuisje uit het vervangen van het bitumendak voor een zinken roevendak en het vervangen van het pleisterwerk van de gevels. Ook het houtwerk rondom de deur wordt vervangen. Van de poort worden de voegen vervangen. De toegang tot de begraafplaats blijft open en ook de begrafenissen zullen zonder overlast doorgang kunnen vinden.

  Het werk wordt uitgevoerd door aannemer W. Visser en zonen, onder leiding van La Piazza VOF. De werkzaamheden zullen voor de bouwvak in augustus gereed zijn.

 • Deel uw ervaringen over Wmo of AWBZ

  (22-04-2014)

  De gemeenten in de Krimpenerwaard (Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist) zijn op zoek naar inwoners die ervaring hebben met de Wmo of AWBZ. Heeft u te maken (gehad) met het Wmo-loket? Krijgt u hulp bij het huishouden? Maakt u gebruik van vervoer of een (elektrische) rolstoel? Krijgt u (of een familielid) begeleiding van een instelling? Dan horen we graag uw ervaringen, wensen en ideeën.

  Lees verder
 • Inspirerende informatieavond over alcoholgebruik door jongeren

  (22-04-2014)

  Op maandagavond 14 april werd in de aula van het Schoonhovens College een bijeenkomst georganiseerd voor leerlingen en hun ouders van zowel het Schoonhovens College als de Willem de Zwijger. De bekende kinderarts Nico van der Lely, van de alcoholpoli in Delft, vertelde de aanwezigen op overtuigende wijze waarom jongeren te veel drinken en welke gevolgen het overmatig drinken heeft op hun ontwikkeling. Daarna werden vragen beantwoord en was er ruimte voor discussie.

  Lees verder
 • Gemeenten Midden Holland gaan samen zorgaanbod inkopen

  (22-04-2014)

  Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor nieuwe taken uit de AWBZ en de Jeugdwet. De gemeenten krijgen te maken met (nieuwe) cliënten en hulpvragen. Daar moet een nieuw zorgaanbod voor beschikbaar zijn. Gemeenten in de regio Midden Holland hebben afgesproken om de inkoop samen te doen voor de Wmo en Jeugdhulp. 
  Dat doen zij door contracten te sluiten met professionele aanbieders of ze nu groot zijn of klein. Daarvoor is een digitale omgeving ingericht voor het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland: www.nsdmh.nl. Het is een digitale omgeving voor het contracteren van aanbieders.
   

  Lees verder
 • Feestelijke oplevering Bartholomeustoren

  (17-04-2014)

  Op woensdag 16 april was de feestelijke oplevering van de restauratie van de Toren Grote Kerk of Bartholomeustoren. Wethouder Matheij opende de toren waarna feestelijk klokgelui uit de toren klonk.

  Lees verder
 • Schade gemeentelijke eigendommen januari, februari en maart 2014

  (14-04-2014)

  De afgelopen jaren is regelmatig schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen in Schoonhoven. Dit betekent een grote kostenpost voor de gemeente. Om u als inwoner van Schoonhoven inzicht te geven in de aard van deze vernielingen en de kosten daarvan, vindt u hier eens per kwartaal een overzicht van de schades die voornamelijk zijn ontstaan door vandalisme in Schoonhoven. Schade die is ontstaan door voertuigen (doorrijden na aanrijding) zijn niet opgenomen in dit overzicht. Op deze site kunt u de schades van de overige kwartalen zien onder Thermometer vernielingen.

  Lees verder
 • Openingstijden rond de feestdagen

  (14-04-2014)
  • Vrijdag 18 april zijn gemeentehuis, het Wmo-loket en de gemeentewerf gesloten vanwege Goede Vrijdag.
  • Maandag 21 april zijn gemeentehuis, het Wmo-loket en de gemeentewerf gesloten vanwege Tweede Paasdag.
  • Zaterdag 26 april is de gemeentewerf gesloten vanwege Koningsdag.
 • Streekarchief Midden-Holland gaat verhuizen en is tijdelijk gesloten

  (14-04-2014)

  Streekarchief Midden-Holland in Gouda gaat verhuizen naar twee nieuwe locaties. De publieksfunctie (studiezaal) van het streekarchief verhuist naar de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gouda). De archieven verhuizen naar het Gouwedepot op het Gouwepark.

  Tussen 3 mei en 5 augustus is de studiezaal op de Groeneweg 30 tijdelijk gesloten en is de dienstverlening beperkt.

  Lees verder
 • Geslaagde veteranendag in Schoonhoven

  (14-04-2014)

  Op vrijdag 11 april organiseerde de gemeente Schoonhoven de lokale veteranendag. Zo’n 50 oude en jonge veteranen, allemaal inwoners van Schoonhoven, waren aanwezig. Na een ontvangst in het Nederlands Zilvermuseum, ging de groep in oude legervoertuigen en onder muzikale begeleiding van Tavenu, naar het Bastion. Met een Indisch buffet werd daar de veteranendag afgesloten.

 • Overeenkomst herontwikkeling locatie Multimate Kommer getekend

  (14-04-2014)

  Op donderdag 10 april is de overeenkomst voor de herontwikkeling van de locatie Multimate Kommer (aan de Lopikersingel 11b) getekend. Arjan Verstoep, Cees Kommer en wethouder Peter Matheij zetten hun handtekening voor de realisatie van 12 luxe en levensloopgeschikte appartementen. Inmiddels is al 50% van de 12 appartementen in de voorverkoop in korte tijd verkocht.

  Op 22 april is er voor alle omwonenden en geïnteresseerden een inloopavond in de Overkant waar het plan, het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan kunnen worden ingezien.

 • Project Dijkversterking

  (14-04-2014)

  Dit jaar worden op een deel van de Lekdijk West in Schoonhoven specifieke werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van stalen damwanden en betonnen diepwanden. Lees meer over de werkzaamheden voor het aanbrengen van constructies 2014.

 • Pasen op de weekmarkt

  (14-04-2014)

  Woensdag komt de paashaas weer naar de markt in Schoonhoven. Bij iedere kraam waar u iets koopt krijgt u een waardebon. Bij inlevering van drie waardebonnen ontvangt u een doos van 10 eieren gratis (max. 2 dozen per klant). U vindt de paashaas met zijn eierenkraam bij de Julianaboom op het pleintje.Tot ziens op de markt!

 • Verlenging voorverkoop abonnementen zwembad 't Wilgerak

  (14-04-2014)

  De baden zijn gevuld en het zwemwater wordt door zonne-energie opgewarmd. Vlak voor de opening op 26 april zetten we zo nodig de stookinstallatie erbij om u als bezoeker op ieder openingsuur van de dag 22 C te garanderen. Wij zijn er bijna klaar voor, u ook?

  Verlenging voorverkoop

  We willen vaste bezoekers van ons zwembad een extra periode aanbieden om alsnog een abonnement aan te vragen in de voorverkoop, waarbij u dus kunt profiteren van 20% korting! U kunt uw aanvragen nog inleveren t/m donderdag 17 april tot 17.00 uur, in de hal van het stadhuis op de Haven. 

  Abonnementen

  De periode van de voorverkoop is dus tot en met donderdag 17 april verlengd. Bestelde abonnementen in de voorverkoop kunt u op de volgende dagen bij de receptie van het zwembad afhalen en betalen (pinnen is mogelijk):

  Dinsdag 22 april      13:00 - 17:30 uur

  Woensdag 23 april  13:00 - 17:30 uur

  Donderdag 24 april 13:00 - 17:30 uur

  Vrijdag 25 april         13:00 - 15:00 uur

  Na donderdag 17 april kunt u nog steeds een abonnement bestellen, echter niet meer tegen het tarief van de voorverkoop. De aanvraag- en opgaveformulieren kunt u vanaf de opening op zaterdag 26 april inleveren bij de receptie van het zwembad.

  Particuliere zwemles

  Alle leerlingen die in 2013 zijn aangemeld en/of al bij ons les hadden, ontvangen voor 21 april een schriftelijke oproep. Helaas hebben we voor veel nieuwe aanmelders op dit moment geen ruimte. Vanaf 1 mei kunt u bij de receptie van het zwembad informeren naar uw plaats op de wachtlijst.

  Meer informatie

  Kijk voor meer informatie op www.zwembadschoonhoven.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

   

 • Niet-houten kozijnen in het beschermd stadsgezicht

  (07-04-2014)

  In de Welstandsnota is opgenomen dat in het beschermd stadsgezicht in principe houten kozijnen moeten worden toegepast.

  Omdat opviel dat binnen het beschermd stadsgezicht steeds meer kozijnen van moderne materialen voorkomen, is hier onlangs is een inventarisatie uitgevoerd van niet-houten kozijnen.

  Lees verder
 • Wethouder Matheij slaat 1e paal voor wijk Thiendenland II

  (07-04-2014)

  Op donderdag 3 april heeft wethouder Matheij de eerste paal geslagen voor de nieuwste wijk van Schoonhoven: Thiendenland II. Hij deed dit samen met één van de kopers van de nieuwe woningen. Hiermee is officieel gestart met de bouw van de eerste 29 woningen. Ruim 80 procent van de woningen in deze eerste fase van de wijk Thiendenland II is inmiddels verkocht. Naar verwachting vindt de oplevering aan het eind van 2014 plaats.

 • Rouwgroep Kwadraad maatschappelijk werk

  (07-04-2014)

  Op woensdag 14 mei om 13.30 uur start Kwadraad, in samenwerking met Stichting SWOS, een nieuwe rouwgroep ‘Verlies van partner’ in Schoonhoven. Locatie: Oranjeplaats 45b. Ook mensen uit de regio zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
  Voor meer informatie of om u op te geven: Marian van Kooij of Anja Jansen, tel. 0900-9004000 Kwadraad maatschappelijk werk. De intake gesprekken zijn op 7 mei.

 • Verkiezing van de Leukste Sportvereniging

  (04-04-2014)

  Op 2 april aanstaande start in de gemeente Schoonhoven de 3e editie van de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging. Sportverenigingen uit de gemeente Schoonhoven kunnen zich daar gratis voor opgeven.

  Lees verder
 • Website aangepast sporten in Zuid-Holland online

  (04-04-2014)

  Per 2 april is de website http://www.aangepastsportenzuidholland.nl/ online. Een inwoner met een beperking die wil sporten of bewegen kan via deze site op toegankelijke wijze zoeken naar een beweegactiviteit die, bijvoorbeeld op basis van woonplaats of soort beperking, het beste bij zijn of haar situatie past.

  Lees verder
 • Expositie en lezing collectie Van der Kop in de bibliotheek

  (04-04-2014)

  De gemeente Schoonhoven is al 50 jaar in het bezit van de collectie Van der Kop: een omvangrijke collectie tekeningen en schilderijen van de in Schoonhoven geboren broers Han en Ad van der Kop. Op 8 april is er een boeiende lezing in de bibliotheek (Historisch Ontmoetings Punt) over de geschiedenis van de collectie en het leven van beide kunstenaars. De HOP-lezing start om 19.00 uur en wordt gehouden door Hans Fokker.

  Daarnaast exposeert de gemeente tot en met 30 juni in de bibliotheek in Schoonhoven nog niet eerder getoonde schilderijen van Ad van der Kop en de bijzondere tekeningen van Han van der Kop. 

  Lees verder
 • Twee nieuwbouwprojecten in Schoonhoven Noord

  (03-04-2014)

  Met het onthullen van een opvallend bouwbord ‘Schoonhoven Noord doet ’t gewoon’ langs de provinciale weg, gaven QuaWonen, gemeente Schoonhoven en bouwonderneming Van Wijnen op 2 april het startsein voor maar liefst 2 nieuwe bouwprojecten in Schoonhoven Noord. Wethouder Matheij, Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van QuaWonen en Herman Steenbergen, adjunct-directeur van Van Wijnen Stolwijk B.V. beklonken hiermee de eerder gestarte samenwerking. 

  Lees verder
 • Nieuwe vlaggen Schoonhoven Zilverstad luiden toeristisch seizoen in

  (01-04-2014)

  Bij de start van het toeristisch seizoen in Schoonhoven hebben wethouder Matheij en Hans de Wit, voorzitter van Stichting de Waarden van Schoonhoven, op maandag 30 maart de eerste nieuwe Schoonhovense vlaggen gehesen. Op de vlaggen staat het beeldmerk Schoonhoven Zilverstad. De nieuwe vlaggen werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Schoonhoven al onthuld en hangen nu op 11 locaties in de stad. Ze geven Schoonhoven een feestelijke uitstraling en dragen bij aan de zilver-identiteit. De vlaggen nodigen ook bewoners en bezoekers uit een bezoek te brengen aan de attracties en evenementen in Schoonhoven Zilverstad.

  Lees verder
 • Openbare commissievergaderingen op 7 en 8 april

  (31-03-2014) Lees verder
 • Niet parkeren vanwege kermis

  (31-03-2014)

  Van zaterdag 5 april tot en met zaterdag 12 april is er kermis in Schoonhoven. Hierdoor is het vanaf donderdag 3 april tot en met zondag 13 april niet toegestaan om bij Buiten de Veerpoort voertuigen te parkeren op het parkeerterrein ten westen van de veerdienst.

 • Nieuwe fietsroute in Groene Hart: De Gouden eeuwse driehoek

  (18-03-2014)

  Een nieuwe fietsroute dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. De afwisselende fietsroute is 43 kilometer lang en voert langs eeuwenoude boerderijen en het schilderachtige riviertje de Vlist. In de drie historische sfeervolle binnensteden lonken terrasjes, een bezoek aan een museum of de gezellige winkelstraten. De drie gemeenten zijn verbonden door hun bloeiperiode in de Gouden Eeuw. Gouda was en is nog steeds bekend om haar kaasmarkt, Schoonhoven om haar zilversmeden en Oudewater om de (heksen)waag en de touwindustrie. De route is te vinden op http://www.route.nl/fietsroutes/140608/Gouden-Eeuw-Driehoek-route/.

  Lees verder
 • Zwemnieuws van 't Wilgerak

  (17-03-2014)

  Op vrijdag 25 april worden de Koningsspelen gehouden. Ook in het zwembad worden activiteiten georganiseerd in samenwerking met de basisscholen, verenigingen en de buurtsportcoach! U bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken, maar het zwembad is nog niet officieel open, zodat er nog niet gezwommen kan worden! 

  Lees verder
 • Verloren en gevonden voorwerpen

  (03-03-2014)

  Vanaf 1 juli 2012 ligt de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen bij de gemeente. Als u een voorwerp heeft gevonden of verloren kunt u digitaal aangifte doen via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl Na 1 mei 2014 worden de voorwerpen, waarvan de bewaartermijn in februari 2014 is verstreken, niet langer bewaard.

  Lees verder
 • Brand in wooncomplex Spoorstraat (22 februari)

  (22-02-2014)

  Er is vandaag (zaterdag 22 februari) brand geweest in het wooncomplex aan de Spoorstraat. Alle 41 woningen in het complex zijn daarbij ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand is inmiddels uit.
  De brand ontstond aan het einde van de middag in de parkeergarage onder het complex. Vermoedelijk stonden hier 2 motoren en 1 auto in brand. Er was veel rookontwikkeling en veel hitte. De bewoners van de 41 appartementen zijn in eerste instantie opgevangen in de naastliggende school. Er waren geen gewonden. Eén persoon is ter plaatse onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

  Lees verder
 • Telefoonstoring Sociale Zaken

  (19-12-2013)

  In verband met een telefoonstoring is sinds donderdag 12 december Sociale Zaken niet bereikbaar. Zodra de storing is verholpen, melden wij dit u. De afdeling Sociale Zaken kunt u bereiken via: soza@k5-gemeenten.nl. Onze excuses voor het ongemak!

   

Archief